Roditelj Portal - Informativni portal za roditelje
Roditelj Portal - VestiBebaRoditelj Portal - Clanci
Roditelj Portal - ForumBebaRoditelj Portal - Kontakt

Trudnoca i Bebe


Lepljiva KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti
Pređi na stranu: < 1 2 3 4 5 6 ... >
Nalazite se na strani 1 [20 poruka po stani]
Pregled prethodne teme :: Pregled sledece teme
   PORODICA -> Ishrana PorodiceFormat poruke
 


mayya
Poslato 10/6/2009 23:00 (#560318)
Naslov: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 7598
50002000500252525
Lokacija: Novi Sad
E, pa devojke, mislim da je vreme da otvorimo nas kuvar.
Postavite sliku vaseg jela, napisite recept i to je to. Komentarisacemo na drugom mestu.
Neka nas kuvar bude najbolji i najpretrazivaniji na internetu!!!
Vrh stranice Dno stranice
mayya
Poslato 10/6/2009 23:06 (#560322 - je odgovor na #560318)
Naslov: RE: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 7598
50002000500252525
Lokacija: Novi Sad
KREM TORTA SA JAGODAMA

Photobucket

Kora:
- 300g mlevenog keksa
- 250ml soka od narandze

Fil:
- 500g jagoda
- 300g sira ( neslanog )
- 300ml slatke pavlake
- 200g secera u prahu
- vanil secer

Priprema:
Mleveni keks pomesati sa sokom od narandze i rasporediti po kalupu. Umutiti pavlaku, dodati sitan sir, secer u prahu i vanil secer. Dodati polovinu seckanih jagoda i lagano promesati.
Sipati fil na koru, preko staviti ostatak jagoda isecenih na polovine i ostaviti da se ohladi.

SAVET: Jagode perite zajedno sa peteljkama, kako ne bi apsorbovale vodu i time pokvarile ukus i teksturu voca i obaveno nikome ne govorite da u torti ima sira, jer ce gosti naprasno ostaviti parce torte, koje su do tada u slast jeli.
Vrh stranice Dno stranice
mayya
Poslato 10/6/2009 23:22 (#560328 - je odgovor na #560318)
Naslov: RE: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 7598
50002000500252525
Lokacija: Novi Sad

SPIKOVANA PECENA TELETINA, PEKARSKI KROMPIR, SOS OD BUKOVACE

 

Potrebno:
- 1kg teleceg buta
- 8 srednjih krompira
- 600g bukovace
- 1 pavlaka
- 200g sargarepe
- so
- bosiljak
- vegeta
- persun

Komad teletine zaseci na nekoliko mesta u koja stavimo cesnjake belog luka i grancice mirodjije. Posuti vegetom, bosiljkom i seckanim persunom. Staviti u podmazan pleh i peci prekriveno folijom na 200 stepeni sat ipo vremena.
Posle pola sata pecenja,dodati krompir isecen na vece komade.
Posle sat ipo skinuti foliju, zaseci na nekoliko mestai peci jos 30-40min.

Sos od bukovace

Prodinstati glavicu crnog luka. Dodati sargarepu seckanu na kolutove i bukovacu secenu na rezance. Kada voda koju je pustila bukovaca ispari, posuti kasikom brasna i naliti sa 1,5dl vode, dobro promesati. Kuvati jos neki min. Na kraju dodati pavlaku, promesati I posluziti preko mesa.

Vrh stranice Dno stranice
mayya
Poslato 10/6/2009 23:29 (#560333 - je odgovor na #560318)
Naslov: RE: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 7598
50002000500252525
Lokacija: Novi Sad
SNEZNI MEDITERANEO – ZAPECENE MAKARONE



Potrebno:
- 500g cipkaste testenine
- 100g suvog vrata
- 1 kg brokolija
- 300g sargarepe
- Parmezan
- Bosiljak
- So
- Vegeta
- Soja sos

Obariti brokoli i sargarepu. Posebno skuvati cipkastu testeninu.
Obareno povrce kratko proprziti na vrelom ulju. Zaciniti solju, vegetom, bosiljkom, mediteranskim biljem i dodati malo soja sosa. Pri kraju dodati pola case vode i kasiku brasna i dobro promesati.
Obarene makarone kratko proprziti.
Servirati prvo makarone, zatim povrce i posuti parmezanom.
Vrh stranice Dno stranice
mayya
Poslato 10/6/2009 23:31 (#560334 - je odgovor na #560318)
Naslov: RE: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 7598
50002000500252525
Lokacija: Novi Sad
SPIKOVANA PECENA TELETINA, PEKARSKI KROMPIR

Photobucket

Potrebno:
- 1kg teleceg buta
- 8 srednjih krompira
- so
- bosiljak
- vegeta
- persun

Komad teletine zaseci na nekoliko mesta u koja stavimo cesnjake belog luka i grancice mirodjije. Posuti vegetom, bosiljkom i seckanim persunom. Staviti u podmazan pleh i peci prekriveno folijom na 200 stepeni sat ipo vremena.
Posle pola sata pecenja,dodati krompir isecen na vece komade.
Posle sat ipo skinuti foliju, zaseci na nekoliko mestai peci jos 30-40min.
Vrh stranice Dno stranice
mayya
Poslato 10/6/2009 23:35 (#560337 - je odgovor na #560318)
Naslov: RE: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 7598
50002000500252525
Lokacija: Novi Sad

ZAPECENA BORANIJA SA SLANINICOM




Potrebno za 4 osobe:

500 g boranije
2 kasike ulja
1 glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
2 jajeta
1 kisela pavlaka
1 veza persuna
mesani zacini
so
biber

Priprema:

Na ulju proprziti crni i beli luk dok ne omeksa, dodati boraniju i naliti sa malo vode, pa poklopiti i na tihoj vatri dinstati dok ne omeksa. Povremeno dodavati vodu i mesati. Kad boranija omeksa dodati spremljene zacine, preliti umucenim jajima i pavlakom, iseckanim persunom, poredjati listove slanine i zapeci u rerni.

Vrh stranice Dno stranice
mayya
Poslato 10/6/2009 23:40 (#560343 - je odgovor na #560318)
Naslov: RE: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 7598
50002000500252525
Lokacija: Novi Sad
PILECE KUGLICE SA SUSAMOM

Photobucket

Sastojci za 3 osobe
400 gr. pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
2 kom. jaja
malo soli
3 kašike prezli
malo bosiljka
susam

Priprema
1. Meso skuvati i sačekati da se ohladi.
2. U seckalicu staviti luk, meso i sve ostale sastojke osim susama.
3. Dobro izmiksovati, pa praviti kuglice i valjati u susam.
4. Kuglice pržiti na ugrejanom ulju dok ne porumene

Vrh stranice Dno stranice
mayya
Poslato 10/6/2009 23:43 (#560348 - je odgovor na #560318)
Naslov: RE: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 7598
50002000500252525
Lokacija: Novi Sad
PILECE BELO U MEDU I BELOM LUKU

Photobucket

Photobucket

Sastojci:
• pilece belo 500g
• 1/2 solje meda
• 1/2 solje sojinog sosa
• 1 kasika kecapa
• 2 kasike kvalitetnog sirceta
• maslinovo ulje
• beli luk
• so

Priprema:
1. Predhodno pripremljeno, ocisceno, i osoljeno belo meso stavimo u posudu za pecenje.
2. U posebnoj posudi pripremimo sos sa sitno seckanim belim lukom, sojinim sosom, sircetom, kecapom, maslinovim uljem i medom.
3. Sve dobro izmesamo dok se ne sjedini u sos.
4. Prelijemo tim sosom pilece belo i stavimo ga da se pece nekih pola sata na umerenoj temperaturi.
5. Povremeno ga okrecemo da se okupa u sosu dok ne bude gotovo.

Vrh stranice Dno stranice
mayya
Poslato 10/6/2009 23:51 (#560352 - je odgovor na #560318)
Naslov: RE: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 7598
50002000500252525
Lokacija: Novi Sad

PILE U MARINADI SA POVRCEM
( ovo je originalan recept, a ja sam ga modifikovala, stavila delove pileta i manje limuna i zacina )





Potrebno:

- 1 celo pile
- 3 limuna
- ruzmarin
- so
- kari
- djumbir
- 600g sargarepe
- 600g krompira
- persunov list
- 4 kasike maslinovog ulja
- 1 kasika brasna

Priprema:


Dva limuna kuvati 10-15 min, a sa treceg oguliti koru i iseckati je sitno. U posebnu posudu staviti ruzmarin, kari, so, djumbir, 2 kasike maslinovog ulja, iseckanu koru od limuna i sok od limuna. Celo ocisceno pile napuniti sa dva kuvana limuna, te ga preliti napravljenom marinadom. Ocistiti krompir, sargarepu iseci na komade, te staviti u posudu sa vec pripremljenim piletom. Peci sat vremena na 200 'C.
Pile i povrce premestiti na odgovarajuci tanjir, a u posudu u kojoj se peklo dodati kasiku brasna, proprziti i naliti odgovarajucem kolicinom vode. Dobijen sos procediti i njime preliti piletinu.
Na kraju meso posuti sitno seckanim persunom.

Vrh stranice Dno stranice
mayya
Poslato 10/6/2009 23:53 (#560357 - je odgovor na #560318)
Naslov: RE: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 7598
50002000500252525
Lokacija: Novi Sad
BELA MUSAKA OD TIKVICA



5 jaja
1 kg. tikvica
300 gr. belog sira (švapski sir)
3 kašike kajmaka ili milerama
7 kašika prezle
3 kašike brašna
pola kesice praška za pecivo
so&biber

Priprema:
Tikvice očistiti i istrugati na trenici, posoliti, ostaviti da pusti vodu. Umutiti jaja, sir, kajmak, prezle, brašno i prašak za pecivo. Ocediti tikvice i pomešati sa jajima i sirom, masu sipati u podmazan pleh, posuti iseckanim peršunom i peći u rerni.
Rernu prvo zagrejati, ostaviti na 180 °C i peći toliko dugo dok se ne uhvati gore korica.


Vrh stranice Dno stranice
Iva_A.A.A.
Poslato 10/6/2009 23:59 (#560363 - je odgovor na #560318)
Naslov: Re: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 2057
20002525
Lokacija: Šabac
FILETI SOMA SA LUKOM I KROMPIROM




Sastojci:
-1kg fileta soma
-1kg kompira
-100 ml maslinovog ulja
-pola glavice belog luka
-2 glavica crnog luka
-1 kasikica vegete
-pola vezice persuna
-300 ml vode

U vatrostalnu posudu stavite malo maslinovog ulja,pa red crnog luka isecenog na kolutove,pa red krompira isecenog na kolutove,pa peko toga stavite filete soma pa prelite sa jos malo maslinovog ulja,preko toga stavite kockice belog luka,pa red krompira,pa preko toga red crnog luka,pa preko toga ostatak fileta soma,pa red krompira.Peko krompira stavite ostatak maslinovog ulja i kasikicu vegete,i nalite vode..Stavite u rernu da se pece 20 minuta na 240 stepeni pa posle pecite jos 20 minuta na 220 stepeni.Kad se zapece pospite pesun i sluzite toplo..

Promenjeno od Iva_A.A.A. 11/6/2009 00:06
Vrh stranice Dno stranice
Iva_A.A.A.
Poslato 11/6/2009 00:11 (#560370 - je odgovor na #560318)
Naslov: Re: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 2057
20002525
Lokacija: Šabac
USTIPCI OD HELJDE



Sastojci:
-150gr brasna od heljde
-100 sira
-malo vegete,so
-3 jajeta

Pomesati ove sve sastojke i oblikovati kao male pljeskavice,prziti sa veoma malo ulja dok ne porumeni sa obe strane.Od ove smese ispadne oko 12 ustipaka.
Vrh stranice Dno stranice
Iva_A.A.A.
Poslato 11/6/2009 00:17 (#560373 - je odgovor na #560318)
Naslov: Re: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 2057
20002525
Lokacija: Šabac
PITA OD HELJDINIH KORA SA VISNJAMA



Sastojci:
-500 gr heljdinih kora
-pakovanje visnji
-4 kasike secera
-4 kasike mlevenih oraha
-4 kasike pezli
-0,5dl ulja
-0,5 dl vrele vode.

Zagrejte rernu na 200 stepeni,pouljite pleh za pecenje pite.
Ocedite visnje i isecite ih na pola.Ugejte vodu i ulje.
Poprskati prvu koru mesavinom ulja i vode pa preko staviti drugu koru i na nju staviti visnje,posuti po nima prezle,pa orahe,pa secer-po navedenom redu i zaviti koru i staviti u prpremljen pleh.Isto uaditi i sa ostalim korama.Na kraju ih pemazati preostalom mesavinom ulja i vode i peci u rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Vrh stranice Dno stranice
Iva_A.A.A.
Poslato 11/6/2009 00:23 (#560375 - je odgovor na #560318)
Naslov: Re: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 2057
20002525
Lokacija: Šabac
POGACICE SA CVARCIMA



Sastojci:
-750 gr brasna
-250ml mleka
-1 kvasac( 40 gr)
-2 zumanca
-mala soljica od kafe ulja
-300 gr mlevenih cvaraka
-malo soli

Od brasna ( oko 700 gr), mleka, nadoslog kvasca. soli,ulja, zumanaca i mlevenih cvaraka zamesiti mekse testo koje se ne lepi za ruke. Lepo ga izraditi na dasci uz posipanjem brasna.
Razviti koru debljine prsta pa modlom ili casom vaditi pogacice i redjati u podmazan pleh. Svaku pogacicu nareckati nozem i premazati sa zumancem.
Ostaviti da narastu pa ih peci na 200°C dok ne porumene.




Promenjeno od Iva_A.A.A. 11/6/2009 00:24
Vrh stranice Dno stranice
dragana024
Poslato 11/6/2009 14:24 (#560706 - je odgovor na #560318)
Naslov: Re: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 2045
200025

LISNATI ROLAT SA TUNJEVINOM - POSNO

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

2 konzerve tunjevine

malo kiselih krastavčića

Tunjevinu dobro ocediti od ulja i pomešati sa sitno seckanim krastavčićima. Prvo jednu ploču lisnatog testa razviti, premazati polovinom fila i urolati. Ponoviti sa drugom pločom. Peći dok neporumeni na 200 stepeni.



Promenjeno od dragana024 11/6/2009 14:26
Vrh stranice Dno stranice
dragana024
Poslato 11/6/2009 14:30 (#560713 - je odgovor na #560318)
Naslov: Re: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 2045
200025

PITA SA VIŠNJAMA

500 gr kora (obično je 12 kora u pakovanju)

Premaz :

2 jaja

2 čaše šećera

1 čaša ulja

1 čaša griza

1 čaša jogurta

1 prašak za pecivo

Fil:

600 gr voća ( višnje, borovnice, maline i sl.)

Razdvojiti kore na svako mesto po tri. Svaku koru premazati napravljenom smesom i na treću ređati voće pa polako uviti. Dobiju se 4 štrudle. Svaku tu štrudlu premazati smesom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kad porumeni smanjiti malo temperaturu. Peći oko 35 minuta. Kad se pita prohladi posuti prah šećerom.



Promenjeno od dragana024 11/6/2009 14:31
Vrh stranice Dno stranice
dragana024
Poslato 11/6/2009 14:33 (#560719 - je odgovor na #560318)
Naslov: Re: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 2045
200025

BRZA PITA SA SIROM

4 jaja

2 dcl jogurta

15 kašika brašna

1 prašak za pecivo

2 dcl ulja

200 gr sira ( može i više ko voli)

malo soli ( u zvisnosti od sira)

Masu izliti u tepsiju podmazanu uljem ili na papir za pečenje. Posuti susamom i peći.Peći na 220 stepeni dok fino neporumeni.



Promenjeno od dragana024 11/6/2009 14:36
Vrh stranice Dno stranice
dragana024
Poslato 11/6/2009 14:43 (#560731 - je odgovor na #560318)
Naslov: Re: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 2045
200025

ZAPEČENA BORANIJA SA JAJIMA

Na malo maslinovog ulja propržiti 1 glavicu crnog luka, zatim dodati boraniju ( 350 gr), zatim 10-15 minuta dinstati.

Skuvati 4-5 jaja.

U podmazanu vatrostalnu posudu rasporediti pola boranije pa poređati kuvana jaja sečena na kolutove, pa staviti drugi deo boranije. Staviti da se peče, peći na 200 stepeni nekih 10-15 minuta. Izvaditi i prelijem sa malo razmućene pavlake i jogurta. Vratim u rernu da se zapeče.



Promenjeno od dragana024 11/6/2009 14:46
Vrh stranice Dno stranice
Administrator
Poslato (#560795)
Naslov: Reklama
Offline

Google Oglasi

Poruka: 1
500100

Vrh stranice Dno stranice
dragana024
Poslato 11/6/2009 16:01 (#560795 - je odgovor na #560318)
Naslov: Re: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 2045
200025

LISNATE KIFLE SA SIROM

1 pakovanje lisnatog testa

Fil:

200-250 gr sira

1 belance

Dve table lisnatog testa staviti jednu na dugu. Podeliti na tri jednaka dela. Dobije se 6 parčadi, svako rastanjiti i filovati (svako parče testa premazati filom i urolati). Premazati jednim žumancetom. Po želji posuti susamom, kimom...



Promenjeno od dragana024 11/6/2009 16:05
Vrh stranice Dno stranice
dragana024
Poslato 11/6/2009 16:06 (#560798 - je odgovor na #560318)
Naslov: Re: KUVAR RODITELJ PORTAL - recepti



Expert

Poruka: 2045
200025

GIBANICA

500 gr kora za pitu

Fil:

6 jaja

500 gr sira

1 pavlaka

malo soli (zavisi koliko je sir slan)

1 dcl mleka

1,5 ddcl kisele vode

kašika ulja

Ređati prvo jednu koru, malo pouljiti pa drugu, onda staviti fil, pa koru, pa fil.... ređati dok se ne potroši sve. Završiti sa 2-3 kore koje se između malo poulje. Peći prvo na jakoj vatri 250 stepeni, a posle smanjiti. Oko sat vremena se peče.



Promenjeno od dragana024 11/6/2009 16:08
Vrh stranice Dno stranice
Facebook
Pređi na stranu: < 1 2 3 4 5 6 ... >
Nalazite se na strani 1 [20 poruka po stani]
Pređi na forum:
Pošalji E-mail-om link ka ovoj temi