Roditelj Portal - Informativni portal za roditelje
Roditelj Portal - VestiBebaRoditelj Portal - Clanci
Roditelj Portal - ForumBebaRoditelj Portal - Kontakt

Trudnoca i Bebe


Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci
Pređi na stranu: < 1 2 3 4 5 6 ... >
Nalazite se na strani 1 [20 poruka po stani]
Pregled prethodne teme :: Pregled sledece teme
   PORODICA -> Ishrana PorodiceFormat poruke
 


Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 16:49 (#19668)
Naslov: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
Posto nam se drage moje blize slave kao naprimer sv.Nikola i ostale koje se slave posno red bi bio da obezbedimo malo i posnih recepata,naravno dolazi nam i Bozicni post pa da malo obogatimo nasu kuhinju.
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 16:52 (#19671 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
KROMPIR SALATA:nekoliko veceih krompira obariti sa ljuskom,kada se krompir ohladi ocistiti ga od ljuske,zatim izrezati na raznjeve,dve glavice crvenog luka iseci na polumesec(moze i obican crni luk ako nemate crveni)dodati ulje i vinsko sirce i posoliti po zeli sve izmesati i ovu salatu sluziti kao predjelo ili uz ribu.
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 16:56 (#19673 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
POSNA BELA CORBA:2 krompira,2 paprike,1 veza zeleni,1 glavica crnog luka,so,100gr sojinih pahuljica,1 kasika gustina,persunov list,zacin c,lolberov list,biber u zrnu.Povrce ocistiti i sitno iseckati,pa zajedno sa ostalim sastojcima(izuzev gustina i persuna)preliti vodom i ostaviti da se kuva.Kada povrce omeksa,skloniti sa vatre,i pustiti da se ohladi.U nekoliko kasika supe razmutiti gustin pa ga dodati corbi.Vratiti na vatru i pustiti da vri jos neko vreme,kada bude gotovo posuti corbu sitno seckanim persunom
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 17:02 (#19675 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
BABURE PUNJENE PASULJEM:5 babura,250gr pasulja,2 glavice crnog luka,1 paradajz,malo aleve paprike,ulje so,biber.Oprati pasulj skuvati ga dobro i pazeci da se zrna ne raspadnu.Naseckati crni luk proprziti ga na ulju,potom dodati alevu papriku,posoliti i pobiberiti.Skuvani pasulj procediti(ne bacati vodu u kojoj se kuvao)pa i pasulj dodati luku i promesati.Oprati paprike i iseci im peteljke ocistiti ih od semena i puniti ih dobijenom masom od pasulja.Svaku papriku zatvoriti kolutom paradajza,paprike redjati u djuvec u kom ce se peci,preliti ih vodom od pasulja i dobro ih zapeci dok voda ne ispari (kolicinu pasulja i babura povecavajte po vasoj zelji)
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 17:06 (#19676 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
LJUTA TUNJEVINA:700gr tunjevine,12 zelenih fafarona,3 glavice crnog luka,nekoliko cenova belog luka,masinovo ulje,so i biber.Sitno naseckati luk pa ga proprziti na ulju, sa feferonima narezanim na trake,priti 10 minuta zatim dodati manje komade tunjevine u kome ste naboli ocisceni beli luk(cen),uz povremeno okretanje sve zajedno prziti 15 minuta
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 17:12 (#19677 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
CUFTE OD PRAZILUKA:5 strukova praziluka,1 solja pirinca,5 glavica crnog luka,2dl ulja,persun,co i biber.Praziluk ocistiti iseci na komade i obariti i kada se obari i ohladi samleti ga na masini za meso.Sitno iseckati jedan crni luk proprziti ga i njega pomesati sa prazilukom,posoliti,pobiberiti i posuti sa dosta seckanog persuna.Od ove mase oblikovati cufte uvaljati ih u prezle i prziti na dobro zagrejanom ulju.Ostatak crnog luka iseckati proprziti na ulju pa dodati opran pirinac,posoliti pobiberiti i posuti seckanim persunom,masu suipati u djuvec,preko toga poredjati cufte,zatim preliti toplom vodom i peci u rerni na tihoj vatri,sluziti toplo
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 17:15 (#19680 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
URNEBES OD PASULJA:300gr pasulja tetovca,4 veca krompira,3 struka praziluka,3-4 suve crvene paprike,2-3dl ulja,sirce,so i biber.Posebno skuvati pasulj i krompir,samleti i pomesati sa iseckanim prazilukom,dodati oberenu suvu srvenu papriku iseci na kockice,po ukusu zaciniti dodati soli,bibera i sirceta
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 17:26 (#19685 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
PREDJELO OD PIRINCA I TUNJEVINE:veca solja kuvanog pirinca,konzerva tunjevine u komadima,2 zelene ili zute paprike iz tursije,2 kisela krastavcica,100 gr zelenih maslina,sok od pola pomorandze,sok od jednog limuna,co i biber.Na kockice iseckati paprike,kratavcice i tunjevinu,dodati kuvani pirinac,zelene masline bez kostica,sok od limuna i pomorandze,po ukusu zaciniti solju i biberom sve izmesati i sipati u cinuju za sluzenje
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 17:57 (#19694 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
POSNE PIHTIJE OD PECURAKA:400gr pecuraka(sampinjona)3 lovorova lista,nekoliko zrna bibera,vegeta,30gr zelatina,6 cena belog luka list celera i persuna.U lonas ctaviti seckane pecurke,lovorov list,biber i vegetu,zatim dodati 1,5 litar vode pa kuvati 1 sat da kljuca.Dodavati malo zelatina i stalno mesati zicom da se ne ugrudva.Dok to malo izvri sitno iseckati beli luk,posebno isprziti na ulju kasiku brasna,seckani beli luk i biber,sve to ismesati sa pecurkama i razliti u pleh.Kada se ohladi pihtije iseci u kocke i sluziti kao predjelo
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 18:02 (#19697 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
PITA SAM PRAZILUKOM I PECURKAMA:700 gr kora za gibanicu,5 strukova praziluka,1 solja barenog pirinca,400gr sampinjona,1 soljica ulja,1 solja kisele vode,zacin c i biber.Ocistiti i iseci praziluk na sitne kolutove,proprziti na ulju,posoliti dodati seckane sampinjone i dinstati dok se ne ispari voda od sampinjona,na kraju dodati solju barenog pirinca,vegetu i biber po ukusu.Svaku koru poprskati kiselom vodom mazati nadevom po celoj kori,redjati kore u podmazanom plehu dok se sve ne utrosi.Na kraju zadnju koru ne mazati nadevom vec samo poprskati kiselom vodom i posuti sa malo susama.Staviti pitu da se pece u predhodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta dok ne porumeni,kada je pita gotova i ohladjena seci u kocke i sluziti hladnu kao predjelo
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 18:06 (#19698 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
SALATA SA SPIRALNIM MAKARONAMA: 500 gr spiralnih makarona moze i one u boji,500gr tunjevine,4 barene sargarepe,200 gr barenog graska,postan majonez,biber.Makarona skuvati i kad su skuvane ocediti u mrezastoj resetki i odmah ih pustiti pod mlaz hladne vode da se ne zalepe,kada su dobro ocedjene sipati ih u dublju vanglu,dodati tunjevinu,sargarepu secenu na kockice,grasak,posoliti i pobiberiti po ukusu i na kraju salatu povezati sa majonezom posnim.
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 18:38 (#19706 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
SALATA OD PRAZILUKA:300gr praziluka,4 suve crvene paprike,3 cena belog luka,ulje,so,biber i sirce.Paprike skuvati u vodi i osistiti ih od semena i iseci ih nakockice,praziluk iseckati na sitne kolutove,dodati sitno ceskani beli luk,posoliti pobiberiti,salatu preliti uljem i sircetom i lepo izmesati
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 2/11/2006 18:43 (#19708 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
TAVCE SA ORASIMA:brasno,aleva paprika,persunov list,list od nane,biber,so,2 cena belog luka,3 lista lolbera,4 suve istucane paprike,2dl ulja,100gr mlevenih oraha,250 gr pasulja tetovca.Pasulj skuvati pa prvu vodu baciti i naliti drugu vrucu vodu i nastaviti da kuvmo pasulj pazeci da se zrna ne raspadnu,Crni luk iseckati dodati biber aleve paprike co ili vegetu i to proprziti na ulju moze se i po zelji dodati rendana sargarepa.U zemljanu posudu (djuvec) redjati naizmenicno-pasulj-pa posuti malo oeasima i svim zacinima,zatim luk pa posuti opet zacinima,nakraju sipati pasulj pa se na vrh prelije voda u kojoj se pasulj kuvao,posle posuti brasnom,malo aleve paprike,iseckanim belim lukom,nanom,persunovim listom i dobro zapeci u zagrejanoj rerni
Vrh stranice Dno stranice
Sneki
Poslato 3/11/2006 00:09 (#19802 - je odgovor na #19708)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 4950
200020005001001001001002525
Lokacija: forumsko kafance
Ivana, sta mi radis, i ne znam zastou ove sitne sate uopste gledam recept, sada sam zbog tvog tavceta ogladnela
Vrh stranice Dno stranice
Iva&Lule
Poslato 3/11/2006 10:41 (#19829 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 9310
500020002000100100100
valja cu danas napisati jos neki postan recept inace ja sam ljubitelj posne hrane njam,njam,
Vrh stranice Dno stranice
kalet
Poslato 4/11/2006 22:31 (#20091 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 2223
2000100100
PECURKE NA GRCKI NACIN

500 gr pecurki, 1 dl suvog belog vina, 50 gr ulja, 1 kasicica koncentrata paradajza, sok od 1 limuna, so, biber, lovorov i persunov list.
Obariti manje pecurke, ocediti od vode i spustiti na zagrejano ulje, dodati sok od jednog limuna, vino, paradajz, lovorov list, seckan list od persuna, so, biber i kuvati nepoklapajuci na jakoj vatri 7-8 minuta. Ohladiti i sluziti.
Vrh stranice Dno stranice
kalet
Poslato 4/11/2006 22:34 (#20093 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 2223
2000100100
SALATA OD KUKURUZA

konzerva tunjevine, konzerva kukuruza secerca, crvena mlevena paprika, malo bibera ili bilo koji ljuti zacin, suseni persun.
Tunjevinu iz konzerve pomesati sa kukuruzom secercem. Dodati zacine i so. Po zelji mozete umesto persuna staviti bosiljak.
Vrh stranice Dno stranice
andela
Poslato 4/11/2006 22:35 (#20094 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci


Elitni Član

Poruka: 740
50010010025
Lokacija: düsseldorf
ZVUCI SUPER JA OBOZAVAM PECURKE MORACU DA PROBAM TO
Vrh stranice Dno stranice
Administrator
Poslato (#20095)
Naslov: Reklama
Offline

Google Oglasi

Poruka: 1
500100

Vrh stranice Dno stranice
kalet
Poslato 4/11/2006 22:36 (#20095 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 2223
2000100100
SALATA SA TUNJEVINOM

500 gr posnih makarona, 2 konzerve tunjevine, 2 glavice crnog luka, sampinjoni po zelji, posni majonez, kukuruz secerac.
Makarone obariti i sjediniti sa njim sve sastojke. Dodati so i limun po zelji. Ukrasiti zelenom salatom.
Vrh stranice Dno stranice
kalet
Poslato 4/11/2006 22:38 (#20096 - je odgovor na #19668)
Naslov: RE: Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci



Expert

Poruka: 2223
2000100100
POSNA RUSKA SALATA

Iseckati sitno 800 gr mariniranih sampinjona, 4 skuvane sargarepe, 500 gr kiselih krastavcica i 500 gr pecenih paprika-crvenih. Majonez napraviti od 4 skuvana krompira koji se umute kao pire, manje od 3 dl ulja, malo soli, 200 gr senfa i limunov sok. Mutiti dok masa ne postane gusta i pomesati sa povrcem.
Vrh stranice Dno stranice
Facebook
Pređi na stranu: < 1 2 3 4 5 6 ... >
Nalazite se na strani 1 [20 poruka po stani]
Pređi na forum:
Pošalji E-mail-om link ka ovoj temi