![]() Pređi na stranu: < 1 2 3 4 5 6 ... > Nalazite se na strani 1 [20 poruka po stani] | Pregled prethodne teme :: Pregled sledece teme |
PORODICA -> Ishrana Porodice | Format poruke |
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Posto nam se drage moje blize slave kao naprimer sv.Nikola i ostale koje se slave posno red bi bio da obezbedimo malo i posnih recepata,naravno dolazi nam i Bozicni post pa da malo obogatimo nasu kuhinju. | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | KROMPIR SALATA:nekoliko veceih krompira obariti sa ljuskom,kada se krompir ohladi ocistiti ga od ljuske,zatim izrezati na raznjeve,dve glavice crvenog luka iseci na polumesec(moze i obican crni luk ako nemate crveni)dodati ulje i vinsko sirce i posoliti po zeli sve izmesati i ovu salatu sluziti kao predjelo ili uz ribu. | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | POSNA BELA CORBA:2 krompira,2 paprike,1 veza zeleni,1 glavica crnog luka,so,100gr sojinih pahuljica,1 kasika gustina,persunov list,zacin c,lolberov list,biber u zrnu.Povrce ocistiti i sitno iseckati,pa zajedno sa ostalim sastojcima(izuzev gustina i persuna)preliti vodom i ostaviti da se kuva.Kada povrce omeksa,skloniti sa vatre,i pustiti da se ohladi.U nekoliko kasika supe razmutiti gustin pa ga dodati corbi.Vratiti na vatru i pustiti da vri jos neko vreme,kada bude gotovo posuti corbu sitno seckanim persunom ![]() | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | BABURE PUNJENE PASULJEM:5 babura,250gr pasulja,2 glavice crnog luka,1 paradajz,malo aleve paprike,ulje so,biber.Oprati pasulj skuvati ga dobro i pazeci da se zrna ne raspadnu.Naseckati crni luk proprziti ga na ulju,potom dodati alevu papriku,posoliti i pobiberiti.Skuvani pasulj procediti(ne bacati vodu u kojoj se kuvao)pa i pasulj dodati luku i promesati.Oprati paprike i iseci im peteljke ocistiti ih od semena i puniti ih dobijenom masom od pasulja.Svaku papriku zatvoriti kolutom paradajza,paprike redjati u djuvec u kom ce se peci,preliti ih vodom od pasulja i dobro ih zapeci dok voda ne ispari (kolicinu pasulja i babura povecavajte po vasoj zelji) | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | LJUTA TUNJEVINA:700gr tunjevine,12 zelenih fafarona,3 glavice crnog luka,nekoliko cenova belog luka,masinovo ulje,so i biber.Sitno naseckati luk pa ga proprziti na ulju, sa feferonima narezanim na trake,priti 10 minuta zatim dodati manje komade tunjevine u kome ste naboli ocisceni beli luk(cen),uz povremeno okretanje sve zajedno prziti 15 minuta | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | CUFTE OD PRAZILUKA:5 strukova praziluka,1 solja pirinca,5 glavica crnog luka,2dl ulja,persun,co i biber.Praziluk ocistiti iseci na komade i obariti i kada se obari i ohladi samleti ga na masini za meso.Sitno iseckati jedan crni luk proprziti ga i njega pomesati sa prazilukom,posoliti,pobiberiti i posuti sa dosta seckanog persuna.Od ove mase oblikovati cufte uvaljati ih u prezle i prziti na dobro zagrejanom ulju.Ostatak crnog luka iseckati proprziti na ulju pa dodati opran pirinac,posoliti pobiberiti i posuti seckanim persunom,masu suipati u djuvec,preko toga poredjati cufte,zatim preliti toplom vodom i peci u rerni na tihoj vatri,sluziti toplo | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | URNEBES OD PASULJA:300gr pasulja tetovca,4 veca krompira,3 struka praziluka,3-4 suve crvene paprike,2-3dl ulja,sirce,so i biber.Posebno skuvati pasulj i krompir,samleti i pomesati sa iseckanim prazilukom,dodati oberenu suvu srvenu papriku iseci na kockice,po ukusu zaciniti dodati soli,bibera i sirceta | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | PREDJELO OD PIRINCA I TUNJEVINE:veca solja kuvanog pirinca,konzerva tunjevine u komadima,2 zelene ili zute paprike iz tursije,2 kisela krastavcica,100 gr zelenih maslina,sok od pola pomorandze,sok od jednog limuna,co i biber.Na kockice iseckati paprike,kratavcice i tunjevinu,dodati kuvani pirinac,zelene masline bez kostica,sok od limuna i pomorandze,po ukusu zaciniti solju i biberom sve izmesati i sipati u cinuju za sluzenje | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | POSNE PIHTIJE OD PECURAKA:400gr pecuraka(sampinjona)3 lovorova lista,nekoliko zrna bibera,vegeta,30gr zelatina,6 cena belog luka list celera i persuna.U lonas ctaviti seckane pecurke,lovorov list,biber i vegetu,zatim dodati 1,5 litar vode pa kuvati 1 sat da kljuca.Dodavati malo zelatina i stalno mesati zicom da se ne ugrudva.Dok to malo izvri sitno iseckati beli luk,posebno isprziti na ulju kasiku brasna,seckani beli luk i biber,sve to ismesati sa pecurkama i razliti u pleh.Kada se ohladi pihtije iseci u kocke i sluziti kao predjelo ![]() | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | PITA SAM PRAZILUKOM I PECURKAMA:700 gr kora za gibanicu,5 strukova praziluka,1 solja barenog pirinca,400gr sampinjona,1 soljica ulja,1 solja kisele vode,zacin c i biber.Ocistiti i iseci praziluk na sitne kolutove,proprziti na ulju,posoliti dodati seckane sampinjone i dinstati dok se ne ispari voda od sampinjona,na kraju dodati solju barenog pirinca,vegetu i biber po ukusu.Svaku koru poprskati kiselom vodom mazati nadevom po celoj kori,redjati kore u podmazanom plehu dok se sve ne utrosi.Na kraju zadnju koru ne mazati nadevom vec samo poprskati kiselom vodom i posuti sa malo susama.Staviti pitu da se pece u predhodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta dok ne porumeni,kada je pita gotova i ohladjena seci u kocke i sluziti hladnu kao predjelo | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | SALATA SA SPIRALNIM MAKARONAMA: 500 gr spiralnih makarona moze i one u boji,500gr tunjevine,4 barene sargarepe,200 gr barenog graska,postan majonez,biber.Makarona skuvati i kad su skuvane ocediti u mrezastoj resetki i odmah ih pustiti pod mlaz hladne vode da se ne zalepe,kada su dobro ocedjene sipati ih u dublju vanglu,dodati tunjevinu,sargarepu secenu na kockice,grasak,posoliti i pobiberiti po ukusu i na kraju salatu povezati sa majonezom posnim. | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | SALATA OD PRAZILUKA:300gr praziluka,4 suve crvene paprike,3 cena belog luka,ulje,so,biber i sirce.Paprike skuvati u vodi i osistiti ih od semena i iseci ih nakockice,praziluk iseckati na sitne kolutove,dodati sitno ceskani beli luk,posoliti pobiberiti,salatu preliti uljem i sircetom i lepo izmesati | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | TAVCE SA ORASIMA:brasno,aleva paprika,persunov list,list od nane,biber,so,2 cena belog luka,3 lista lolbera,4 suve istucane paprike,2dl ulja,100gr mlevenih oraha,250 gr pasulja tetovca.Pasulj skuvati pa prvu vodu baciti i naliti drugu vrucu vodu i nastaviti da kuvmo pasulj pazeci da se zrna ne raspadnu,Crni luk iseckati dodati biber aleve paprike co ili vegetu i to proprziti na ulju moze se i po zelji dodati rendana sargarepa.U zemljanu posudu (djuvec) redjati naizmenicno-pasulj-pa posuti malo oeasima i svim zacinima,zatim luk pa posuti opet zacinima,nakraju sipati pasulj pa se na vrh prelije voda u kojoj se pasulj kuvao,posle posuti brasnom,malo aleve paprike,iseckanim belim lukom,nanom,persunovim listom i dobro zapeci u zagrejanoj rerni | |||
| ||||
Sneki![]() |
| |||
Expert Poruka: 4950 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: forumsko kafance | Ivana, sta mi radis, i ne znam zastou ove sitne sate uopste gledam recept, sada sam zbog tvog tavceta ogladnela ![]() | |||
| ||||
Iva&Lule![]() |
| |||
Expert Poruka: 9310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | valja cu danas napisati jos neki postan recept inace ja sam ljubitelj posne hrane njam,njam, ![]() | |||
| ||||
kalet![]() |
| |||
Expert Poruka: 2223 ![]() ![]() ![]() | PECURKE NA GRCKI NACIN 500 gr pecurki, 1 dl suvog belog vina, 50 gr ulja, 1 kasicica koncentrata paradajza, sok od 1 limuna, so, biber, lovorov i persunov list. Obariti manje pecurke, ocediti od vode i spustiti na zagrejano ulje, dodati sok od jednog limuna, vino, paradajz, lovorov list, seckan list od persuna, so, biber i kuvati nepoklapajuci na jakoj vatri 7-8 minuta. Ohladiti i sluziti. | |||
| ||||
kalet![]() |
| |||
Expert Poruka: 2223 ![]() ![]() ![]() | SALATA OD KUKURUZA konzerva tunjevine, konzerva kukuruza secerca, crvena mlevena paprika, malo bibera ili bilo koji ljuti zacin, suseni persun. Tunjevinu iz konzerve pomesati sa kukuruzom secercem. Dodati zacine i so. Po zelji mozete umesto persuna staviti bosiljak. | |||
| ||||
andela![]() |
| |||
Elitni Član Poruka: 740 ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: düsseldorf | ZVUCI SUPER JA OBOZAVAM PECURKE MORACU DA PROBAM TO | |||
| ||||
Administrator![]() |
| |||
Offline Google Oglasi Poruka: 1 ![]() ![]() | ![]() | |||
| ||||
kalet![]() |
| |||
Expert Poruka: 2223 ![]() ![]() ![]() | SALATA SA TUNJEVINOM 500 gr posnih makarona, 2 konzerve tunjevine, 2 glavice crnog luka, sampinjoni po zelji, posni majonez, kukuruz secerac. Makarone obariti i sjediniti sa njim sve sastojke. Dodati so i limun po zelji. Ukrasiti zelenom salatom. | |||
| ||||
kalet![]() |
| |||
Expert Poruka: 2223 ![]() ![]() ![]() | POSNA RUSKA SALATA Iseckati sitno 800 gr mariniranih sampinjona, 4 skuvane sargarepe, 500 gr kiselih krastavcica i 500 gr pecenih paprika-crvenih. Majonez napraviti od 4 skuvana krompira koji se umute kao pire, manje od 3 dl ulja, malo soli, 200 gr senfa i limunov sok. Mutiti dok masa ne postane gusta i pomesati sa povrcem. | |||
| ||||
![]() |
Pređi na stranu: < 1 2 3 4 5 6 ... > Nalazite se na strani 1 [20 poruka po stani] |
Pošalji E-mail-om link ka ovoj temi |